добре дошли в моя уеб сайт

Торта Ани

Продукти за блата

5 яйца
100г захар
100г брашно
3 с.л.какао
2 ванилии

Продукти за крема

500г Маскарпоне
400г квасена сметана
100г захар
200г стопен на водна баня бял шоколад
2 ванилии
2 пакетчета желатин

Продукти за глазурата

1/2 ч.ч.вода
1/2 ч.ч.течна сметана
4 с.л.какао
5-6 с.л.захар
2 ванилии
1 пакетче желатин

ягоди
плодове по избор
Приготвяне

* Разбийте жълтъците с половината захар докато побелеят и се сгъстят на крем. Пресейте брашното заедно с какаото и ванилията,а белтъците разбийте на сняг с останалата захар. Към жълтъчната смес добавете брашното и белтъците като ги редувате и разбърквате внимателно. Изсипете тестото в правоъгълна тава,покрита с хартия за печене и изпечете блата в предварително загрята на 170*фурна. След като блатът изстине отрежете от него кръгло парче за основа с големина,каквато вие прецените. Ако обичате по-сочни торти го сиропирайте с малко студено прясно мляко,както направих аз.

* Разбийте маскарпонето заедно със захарта,ванилията и сметаната. На тънка струйка прибавете шоколада като продължавате да разбивате. Разтворете желатина с малко вода на водна баря и го сипете към крема. Разбийте добре.

* В тенджерка смесете продуктите за глазурата без желатина. Варете няколко минути докато се образуват плътни мехурчета по повърхността. Свалете от огъня и прибавете желатина. Той ще се разтвори от горещата смес. Разбъркайте добре,прецедете с цедка и оставете глазурата да се охлади.

* Стегнете с подвижен ринг изрязаният блат. Нарежете ягодите на филийки и ги наредете върху подложката като облепите с тях стените на ринга. Сипете половината от крема и загладете.

* Върху него наредете различни плодове.

* Покрийте с останалият крем,загладете добре и оставете тортата да се желира в хладилника за няколко часа.

* Залейте с охладената глазура и отново поставете в хладилника.

* Гарнирайте с плодове като леко ги намажете със стопен желатин за да останат максимално свежи.
Уеб сайт в alle.bg